divendres, 12 de setembre del 2014

Jocs d'Empúries - Ed Infantil i Cicle Inicial

Empúries Intercicle: 
P3 P4 P5 Primer i Segon

La visita a les ruïnes d'Empúries amb mainada d'aquesta edat la traduïm en una sèrie d'activitats i jocs al mateix jaciment, molt semblants als que jugaven en Màrius i els seus amics.

Per anar apropant els nens i nenes a Empúries us oferim el Conte Màrius i Pina, enllaçat tot seguit:
  http://www.xtec.cat/cda-empuries/MPMariusPina1ab.pdf
I la presentació del conte en pps:
http://www.xtec.cat/cda-empuries/MPAviaPina01a.pps
Aquesta és la Guia Didàctica de la presentació del conte per al professorat, amb la sincronització d'imatges i text:


GUIA DIDÀCTICA DELS JOCS D'EMPÚRIES: Empúries, molt abans de ser ruïnes


El conte Màrius i l'àvia Pina transportarà la mainada a l'antiga Empúries, on vivien al segle I, a partir del diàleg entre dues esquiroles (mare i filla) del nostre temps, on es narren les aventures d'una avantpassada seva (l'àvia Pina).
De ben segur que les i els mestres trobareu elements aprofitables per treballar diferents aspectes del currículum.
El coneixement d'aquesta història ens permetrà contextualitzar la visita a les ruïnes, i aproximar-nos a la vida quotidiana d'en Màrius, trobant-hi similituds amb la nostra.
I alhora, diferències, com la relació que tenien els emporitans amb animals que consideraven domesticables o de companyia.
Es pot emprar també com un recurs per al treball de valors com l'amistat, la generositat, i la consciència de saber deixar en llibertat els animals silvestres.
Però sobretot, hem de posar l'accent en el tema dels jocs que practicava la mainada emporitana, donat que alguns dels quals centraran l'activitat durant el recorregut per Empúries.                        Fins aviat!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada